donderdag 18 december 2008

Wat zou je doen?
Je loopt stage in een kinderdagverblijf en je speelt heel leuk met de kinderen. De kinderen lachen om jou en willen graag dat je met ze blijft spelen. Er is een jongetje en een meisje die steeds om je heen hangen.
Je vind het helemaal niet erg en speelt ook mee. bijv. je krijgt een zogenaamde kopje koffie) je drinkt het op(zogenaamd) haha vinden ze prachtig. Maar het is tijd om de kinderen te verschonen. Dat jongetje heb je zo verschoond en heeft al een schone luier om. Maar dat lachende meisje is in 1 keer veranderd in een huilmeisje.
Je moet haar echt verschonen, maar ze huilt de hele tijd en werkt niet mee als jij een luier om wilt doen.

Hoe zou je dit aanpakken? Zou je het kind vastpakken en gewoon de luier omdoen. of zul je hulp bijroepen van je stagebegeleidster? Ben benieuwd hoe jullie het aanpakken?

1 opmerking:

Noƫmie zei

Hey, ik zou de hulp van mijn begeleider inroepen. met z'n 2en sta je wel sterker dan alleen. En je begeleider kent het kindje langer dan dat jij het doet. Als zij je tips geeft en dan aan jou laat oplossen kom je er misschien samen uit. Of je helpt allebei. Dit is dan misschien niet zo'n goede oplossing voor sommige kinderen maar als er geen andere keus is.. zou ik dat wel doen.