zondag 10 januari 2010

Bos wil snijden in Kinderopvang

Minister Bos gelooft niet in extra geld voor kinderopvang. Wat hem betreft wordt er zelfs in gesneden.

Minister Bos van financiƫn weigert volgens goed ingelichte bronnen in Den Haag extra geld uit te trekken voor kinderopvang.

De kosten voor kinderopvang stijgen snel sinds de wetswijziging van een aantal jaar geleden. Volgens welingelichte bronnen zou uiteindelijk twee keer zoveel geld nodig zijn als was begroot. De PvdA-leider wil de oplossing zoeken door te snijden in de kinderopvangregeling zelf.

Officieel is het kabinet bezig met een onderzoek naar de oorzaken van de kostenstijging. Pas na dat onderzoek zal het kabinet zich buigen over oplossingen, aldus een woordvoerder van de voor kinderopvang politiek verantwoordelijke staatssecretaris Sharon Dijksma.

De oplossing ligt voor Bos niet in het fourneren van meer geld. Hij wil vasthouden aan de regels voor het begrotingsbeleid, die voorschrijven dat tegenvallers op dezelfde begroting moeten worden opgevangen. Dat leidt onvermijdelijk tot het snijden in de kinderopvangregeling. Bovendien wilde Dijksma onlangs niet garanderen dat de kosten voor ouders en werkgevers gelijk blijven.

bron: Trouw

Geen opmerkingen: