zondag 10 januari 2010

Nascholing voor 15 duizend peuterleidsters

(Novum) - Ruim vijftienduizend peuterleidsters, leidsters in de kinderopvang en leerkrachten uit groep 1 en 2 worden nageschoold. Het kabinet maakt hiervoor 35 miljoen euro uit de aardgasbaten voor vrij, meldt staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) dinsdag.

De nascholing is bedoeld om de kennis op het gebied van de zogeheten voor- en vroegschoolse educatie bij te spijkeren. Dit is een belangrijk instrument bij het voorkomen en bestrijden van taalachterstanden bij kinderen. In 2007 is al een programma hiervoor opgezet, waarvan inmiddels tienduizend kleuterleidster en leerkrachten gebruik hebben gemaakt. Daar komen er nu nog eens vijftienduizend bij.

Dijksma is blij met deze extra inzet. "Als kinderen met een taalachterstand aan de basisschool beginnen, hebben zij daar vaak hun hele schooltijd last van. Met goede leidsters en leerkrachten in de voor- en vroegschoolse educatie krijgen kinderen een betere start op de basisschool. Hier hebben zij de rest van hun leven profijt van."



bron: Trouw

Geen opmerkingen: